Find svar omkring solfilm her på siden. Vi har samlet de mest ofte stillede spørgsmål omkring solfilm. Er dit spørgsmål her ikke, kontakt os gerne så kan vi hjælpe dig.
Få svarene på de hyppigste spørgsmål omkring solfilm
NEJ og Ja! De fleste solfilm kan IKKE monteres på plastik, polycarbonat, akryl m.m.
Solfilm på plastik
På plastik kan anvendes OptiSun EXT Poly silver 20, OptiSun Udv. Poly 20, 556270 /71 eller 556265/66. OptiSun har 5 års garanti. Optisun er billigere og giver en bedre db
Udvendig solfilm kan godt bruges til indvendig montage. Det vil dog ikke give mening, da udvendige solfilm er væsentlig dyrere end tilsvarende indvendige typer.
Spørgsmål: Udvendige spejlfilm kan ikke bruges indvendigt, da spejlet sidder på den forkerte side?
Er ikke korrekt. Kan godt bruges indvendigt da de fleste spejlfilm har samme refleksion/spejling på begge sider
JA og NEJ. En solfilm reflektere lige meget indvendig og udvendig. Dette er mængden af lys der bestemmer hvor den reflektere mest. Om dagen (lyst ude og lidt mørkere inde) har det den ønskede effekt. Men om aftenen hvor det bliver mørkt ude og man har lys tændt inde, vil det have den modsatte effekt, og man vil kunne spejle sig selv i glasset og frit kunne kigge ind.
Dual Reflektive solfilm
Vi har film der kaldes Dual Reflektive (V 38, 28, 14, DR 15, 25, 35 og VHE 14) som reflektere mindre indvendig. De er ikke så spejlende indefra, men man vil stadig kunne ind uderfra når det er mørkt.
Nej, der er kun de bredder tilgængelig vi har i prislisten/webshoppen.
Som udgangspunkt NEJ. Solfilmen vil konflikte med den lavenergi coating der er i glasset, og absorbere så meget varme at ruden kan sprænge.
Hvis man vælger at sætte en lys solfilm indvendig på lavenergi vil runden nok ikke sprænge, men desværre har det næsten ingen effekt, da ruden bliver så varm at den kommer til at virke som radiator der stråler store mængder varme ind i lokalet – det modsatte af det man gerne vil opnå.
Ja det er det. Stort set alle solfilm indeholder metal. Metal og vand er en dårlig kombi – metallet ruster. I dag hvor der er lange garantier på udvendig solfilm (7-10 år) er der nødvendigt at kantforsegle for at filmen ikke tager skade eller ruster i garantiperioden.
Solfilm uden metal
ENESTE udvendige solfilm der ikke skal kantforsegles på lodret montering er 3M Prestige 70 og 40 EXT, samt Umiscreen E7550 EXT. (De er uden metal)
Når det er udvendig montering, hvilket det meste i dag er, så vil selv en lys solfilm reducere pænt meget varme (ca. 60%) Jo mørkere jo mere effektiv (fra 65% til 85%). Men jo mere effektiv filmen er jo mere lyd vil den også reducere. Så kunden må finde ud af hvad vægte mest for slut kunden.
Et meget godt kompromis er RHE 50. Den reducere energiafvisning med ca. 72%, men tillader ca. 50% lys at komme igennem. Vil kunde have mere lys er det THE 80, og ønsker kunden at få taget mere varme er det RHE/NHE 35 ell 20
Så skal der bruge en film med min. 20% lysgennemgang (RHE/NHE 20 eller VHE14) Når vi gå ud i solskin tager vi solbriller på, ikke med lyse glas – de hjælper ikke. En solbrille har som oftest ret mørke glas i. Og vores øjne snyder os. Når der er store lysmængder, så lukke vores pupiller sig næsten helt i. Når lyset bliver mindre skarpt, åben pupillerne sig.
Så hvis man fjerner f. eks. 75% af lyset, vil øjnene kun opfatte det som en reduktion på ca. 30%. Nu er der mindre lys, så nu åbner pupillerne, og vi får større lysmængde ind.
Almindelig opvaskemiddel og mange shampoo indeholder Silikone. Det er for at gøre f.eks. glas skinnende. Silikone ønsker man ikke de steder hvor man skal have noget til at hæfte – det er NO Go.
FilmON
FilmOn er lavet specielt til den lim der er på solfilm, og er anbefalet at de fleste solfilms producenter. Der er heller ikke konserveringsmiddel i FilmOn, hvilket der også er i almindelig sæbe.
De fleste bruger almindelig postevand, men nogen steder i Danmark er der så meget kalk i vandet, at det laver kalkpletter på filmens limside. Der kan man med fordel bruge demineraliseret vand som er blødt vand som er fri for kalk og salt
Ikke et krav, men en kæmpe hjælp for en selv, specielt ved udvendig montering. Udvendigt glas er fyldt med trafikfilm, sod og anden forurening. Hvis man ikke bruger PowerRemove vil man ikke få renset ruden ordentligt og filmen vil tage meget længere tid om at hæfte og sætte sig. Blandes i forholdet 80/20. Vand 80% og PowerRemove 20%.

Steen Thomsen | Produktchef