Spike by ike – Laseropmåling

Spike by ike - header - laseropmåling

Gør opmåling nemt med Spike by ike

Nu kan du spare tid på opmåling og undgå at bruge stige eller lift. Efter du har taget fotos med Spike by ike, kan du nemt klare opmålinger i bilen eller på værkstedet! Spike by ike monteres bag på din telefon eller tablet (brug evt. et ekstra cover). Den bruges sammen med en smart app (Apple eller Android) hvor du nemt kan lave opmålinger og eksportere fotos med mål.

Du kan bruge Spike til opmåling af vinduer, bygninger, areal hvor der skal være skilte, trailere og meget mere. Du kan lave udkast hvor der skal være solfilm, skilte, tekst/logo, print osv. Spike er en løsning der hurtigt tjener sig hjem.

Du får Spike by Ike lasermåleren, app + adgang til en onlineløsning. Med den kan du let arbejde videre på din computer, sende filer til andre, eller dele et link med din laseropmåling.

Når du bruger Spike er det vigtigt at du måler minimum 2 meter væk og max 200 meter. Dog anbefaler vi 50-60 meter max. Hvis det er muligt så mål altid lige på, for at opnå det bedste resultat. Det er muligt at måle punkt til punkt og det giver et rigtig godt resultat. Husk og oplade din Spike inden brug, så holder den ca 4 timer på en fuld opladning.

Spike by ike laseropmåling

Ofte stille spørgsmål

Hvor præcist kan jeg måle? Spike opgiver en præcision på +- 3%, vi har målt mere præcist end dette og mindst ligeså præcist som vi kan med et målebånd. Spike er ikke 100% et præcisionsværktøj, men med den rigtigt brug kan du komme tæt på.

Til hvilke opgaver kan jeg bruge Spike? Opmåling af bygninger hvor du ønsker at placere skilte, vinduer du skal lave solfilm til, trailere der skal pakkes ind eller have tekst/logo monteret, containere, emner med vinkler og rette linjer. Den virker også på kølevogne og lastbiler, men vi anbefaler ikke at bruge den til personbiler/mindre biler, pga. de bløde kurver.

Hvilke filformater kan jeg eksportere i? PDF, JPG, KMZ (GIS programmer som Google Earth), XML (Spikes eget format) samt upload til online løsningen (cloud). Du kan også dele et foto med mål med en kunde eller en kollega via en URL adresse som du kan videregive (internet side).

Kan jeg arbejde på min computer med Spike? Ja der følger en online løsning med, hvor de billeder du gemmer fra din telefon/tablet automatisk overføres til, så du kan sidde på kontoret/værkstedet og arbejde videre.

Kan flere i samme firma arbejde med hinandens fotos? Ja, du kan dele fotos, opmålinger med dine kollegaer og i kan arbejde med hinandens fotos/opmålinger.

Hvad skal jeg passe på? Når du måler et vindue, er det vigtigt at du måler på karmen, i stedet for på glasset. Du skal også tage flere fotos, hvis det du skal måle har forskellig afstand til der hvor du står, eks. et indhak i en bygning, en mur der ligger bagved. Det du skal måle skal have ca. samme afstand hen til dig for at du får den rigtige præcision.

Spike by Ike laseropmåling video

Herunder kan du ud over den officielle præsentation på engelsk, se introduktionsvideorne vi har lavet.

Hvilken Spike passer dig?

Spike by ike findes i 2 udgaver: en til telefoner og en tablets. Begge bruger app og onlineløsningen, hvor du kan arbejde videre på din computer. Når du bruger Spike er det vigtigt at du holder din enhed helt rolig. På tablet har du den fordel at du ser det hele på en større skærm. Ved brug af tablet anbefaler vi at bruge et cover/etui, så du slipper for at montere direkte på tabletten. Tablet versionen kan både bruges på tablet og mobil, men hvis du ønsker det, anbefaler vi at købe 2 Spike, da det ellers let kan blive noget bøvl. Vi har erfaret at iPhone giver bedre resultater end Android. Jo nyere og bedre kamera, jo bedre resultat.