Hvad gør Roland for miljøet?

Hvad gør Roland for miljøet?

Roland DG er en af de førende producenter inden for printteknologi, og de har en stærk forpligtelse til at tage vare på miljøet. Derfor har de iværksat en række initiativer for at reducere deres miljøpåvirkning og bidrage til et bæredygtigt samfund med lavere CO2-udledning. Her får du et indblik i, hvad Roland DG gør for miljøet.

Genbrug og Nul Emissioner
Roland DG er meget engagerede i genbrug og arbejder mod målet om nul emissioner. De sørger for, at materialer som pap, papir, stål, aluminium og elektriske ledninger bliver korrekt genbrugt korrekt. De sørger for selv at tjekke de steder de samarbejder med, for at sikre, at affaldet behandles rigtigt. Siden 2011 har de nået deres genbrugsmål hvert år, hvilket er en flot præstation.

Energibesparelse
For at spare energi har Roland DG implementeret flere smarte løsninger. De justerer airconditiontemperaturen og reducerer tiden, medarbejderne er på kontoret. Belysningen i bygningerne skiftes gradvist til LED, og de indfører energieffektive airconditionanlæg. Firmabilerne bliver også skiftet ud med elbiler og hybrider for at mindske CO2-udledningen. I 2022 skiftede hovedkontoret og Miyakoda-kontoret til CO2-fri elektricitet, hvilket virkelig er et skridt i den rigtige retning.

Solenergi
Roland DG bruger også solenergi for at skabe ren energi. De har installeret et solcelleanlæg på taget af hovedkontoret og Miyakoda-kontoret. Den energi, de genererer, bruges til belysning og aircondition i bygningerne. Deres hovedkontorbygning, som blev færdiggjort i 2023, har opnået "Nearly ZEB (Zero Energy Building) certification" takket være en 75% reduktion i energiforbruget.

Miljøvenlige Produkter
Roland DG er meget bevidste om ressourceforbrug og arbejder på at udvikle miljøvenlige produkter. De fokuserer på energibesparelse og effektiv brug af ressourcer i alle faser af produktets livscyklus – fra design og udvikling til transport, brug og bortskaffelse. Deres TrueVIS VG2-640/540 storformatprintere er designet til at bruge minimal energi, selv med ekstra tilvalg, og alle deres printere har en dvaletilstand for at spare strøm.

Mindre Affald og Blækforbrug
De arbejder også på at reducere blækforbruget i deres printere. Deres teknologi sikrer, at der bruges mindst muligt blæk, uden at gå på kompromis med kvaliteten. VersaUV LEC2-300 UV-printeren bruger for eksempel mindre end halvdelen af blækket sammenlignet med tidligere modeller.

Sikker Håndtering af Kemikalier
Roland DG tager håndteringen af kemikalier meget alvorligt for at beskytte både mennesker og miljøet. De har udviklet ECO-solvent blæk, som er mere skånsom for miljøet og dem der arbejder med det.

Disse initiativer viser, at Roland DG virkelig tager ansvar for miljøet og arbejder aktivt for at skabe en mere bæredygtig fremtid. De gør en stor indsats for at reducere deres miljøpåvirkning og sikre, at deres produkter er så miljøvenlige som muligt.