Flatbed løsninger

Flatbed løsninger - hvad er det?

Flatbed er en overordnet betegnelse for maskiner, der har et bord som arbejdsområde. Det kunne eksempelvis være en flatbed- printer, cutter, fræser eller laminator. Fordi de alle har det tilfælles at de bruger et bord som arbejdsområde, fylder de mere end andre løsninger. Til gengæld kan de arbejde med emner og materialer, som andre maskiner ikke har mulighed for.

Hvad kan jeg lave med en flatbed-løsning?

Fordi det dækker over mange forskellige maskiner, er der utrolig mange muligheder for hvad du kan lave. Her kommer nogle eksempler:

flatbed print på plade med mønster af klar lak

Flatbed-print:

Print på alt fra covers, fliser, fotoplader og trækasser, til elektronik som højtalere og bærbare computere. Med en større printer kan du printe på døre, og store stykker pap, træ, plastik og glas.

UV-blækket som en flatbed-printer bruger, tørre øjeblikkeligt og kan der kan lægges flere lag oven på hinanden for at få en relief-effekt. Der er også mulighed for at printe med klar lak, enten for ekstra beskyttelse, for flotte detaljer, eller for eksklusive mønstre.

Perfekte til at producere: Print af emballage på pap, print af punktskift til blinde, print på elektronik og produktion af kunst. Se flere eksempler på uv-print med flatbed

Flatbed-cutter (skæreborde):

Her kan du arbejde med materialer der enten er for kraftige til en almindelig skæreplotter (eksempelvis læder, PPF Paintprotection, tekstiler eller skæreunderlag). Du kan også arbejde med materialer der er meget følsomme overfor buk eller knæk, som eksempelvis solfilm til bygninger eller biler, samt sikkerhedsfilm. Du kan også skære i kraftige, hårde materialer som plast, pap, honeycomb, akustikplader osv.

Perfekt til at producere: Emballage i pap der både skal skæres og ha’ lavet bukkelinjer, udskæring af store print til gulve, vægge eller wraping. Du kan også lave udskæring af klistermærker, eller lave figurer.

Flatbed løsninger Summa F skaerebord 2630 vikiallo

AXYZ CNC fræser i aluminium fræsehoved

Fræser (CNC routers):

En fræser kan arbejde med materialer som er for tykke, eller kraftige, til et skærebord. Du kan eksempelvis arbejde med kraftige træplader, metal, akryl og plastik.

Perfekt til at producere: Plader til skilte, jiggs til printere, møbler i træ, billedrammer, navneskilte og meget mere. AXYZ, som fremstiller fræsere, har også deres egen side hvor man let kan bestille ekstra bits, specialværktøjer mm.

Flatbed-laminator (arbejdsbord)

Her får du en kombination mellem en laminator, og et arbejdsbord. I sig selv ar arbejdsbordet rigtig godt, og har mulighed for opbevaring af værktøj, indbygget LED-lys i gen gennemsigtige bordplade, samt et klart skæreunderlag på hele bordet så du kan arbejde med dine print.

Over bordet er en bum med en valse, som gør at du kan laminere de ting der ligger på bordet. Det kunne være print med laminat, udskåret folie med applikationstape og/eller plader med folie.

Perfekt til at: lave manuelle udskæringer af print/folie i fri hånd eller med lineal. Oppilning af transfer eller skærefolie i en ergonomisk arbejdshøjde, produktion af skilte, samt arbejdsopgaver hvor det er rart af lave rigeligt med aflægningsplads.

Flatbed løsninger flatbedlaminator vikiallo

Kombinationer / pakkeløsninger

Hvis du sammensætter flere forskellige maskiner, giver det dig endnu flere muligheder for hvad du kan producere. Her kommer et par foreslag til hvilke maskiner du kan kombinere, og hvilke muligheder det giver dig.

Flatbed-printer + Skærebord
En klassisk kombination, som virkelig giver dig mange muligheder for en fleksibel produktion. Print som du laver på din flatbedprinter, kan nemlig udstyres med skæremærker der automatisk kan læses af dit skærebord. På den måde kan du lave kreative emballager, skilte og cut-outs i alle former og størrelser og meget mere.

Skærebord + flatbedlaminator
Med denne kombination kan du starte med at udskære dine materialer på skærebordet, for så at arbejde videre med dem på din flatbedlaminator. Hurtigt at kunne frigøre pladsen på dit skærebord, gør at du hurtigere kan sætte næste job igang og være mere effektiv.

Flatbed-printer + fræser
Hvis du arbejder med hårde materialer, og gerne vil tilføje print er dette en rigtig god kombination. Perfekt til dig der laver skilte, jiggs, møbler eller andet hvor print løfter dit produkt til det næste niveau.

Vil du vide mere? Udfyld formularen herunder, og vi kontakter dig

Ved at trykke 'Kontakt mig' bekræfter du at du ønsker at vikiallo skal kontakte dig på den måde du har angivet.